Uw gereedschap overal goed verzekerd

Duur gereedschap is voor criminelen vaak een interessante buit. Goed dus om even stil te staan bij diefstalpreventie. Zo is het belangrijk dat de plek waar het gereedschap zich bevindt goed beveiligd is. En die plek is nogal eens de bestelbus. Hoe voorkomt u dat uw spullen daaruit gestolen worden?

Beste preventie? Goede sloten
Standaardsloten van een bestelbus zijn vaak eenvoudig te forceren. En een autosleutel met afstandsbediening of een keyless startsysteem? Dat lijkt veiliger, maar die zijn wel gevoelig voor hacking. Zorg daarom voor een extra beveiliging van de zij- en achterdeuren met een trekhaakslot, een vergrendelingssysteem en/of een anti-inbraakslot. Een alarmsysteem kan dieven op de vlucht laten slaan, maar ook die zijn vaak te hacken.

Breng de dief niet in de verleiding
Parkeer uw busje als het even kan in een garage.  Kan dat niet, zet hem dan op een goed verlichte parkeerplaats of parkeer hem zo dat de achterdeur dicht tegen een muur staat. Zorg er verder voor dat de goederen in de laadruimte niet zichtbaar zijn. Gebruik een gesloten bus of blindeer de ramen. En bedenk dat uw bedrijfsnaam op de bus reclame is voor uzelf, maar ook de aandacht trekt van dieven.

Gereedschap en apparatuur beveiligen
Voorkom dat dieven uw elektronische apparatuur opsporen en schakel ze uit. Dure apparatuur kunt u apart op slot zetten met gecertificeerde sloten. Voor de opsporing van uw spullen is het handig als u bij aankoop uw gereedschappen registreert door foto’s te maken en serienummer, type en merk te noteren. Ook het visueel markeren van gereedschap kan slim zijn omdat ze dan moeilijker door te verkopen zijn. En ten slotte kan een track and trace systeem een oplossing zijn om de opsporing te vergemakkelijken.

Gereedschap verzekeren
U kunt een Eigen vervoerverzekering afsluiten waarmee u diefstal (en schade) van uw spullen in de bestelbus verzekert. Maar uw gereedschap bevindt zich natuurlijk ook vaak buiten uw bestelbus. Op de locatie waar u aan het werk bent  bijvoorbeeld. Of misschien bewaart u professionele apparaten in een schuur. Dan is de eigen vervoerverzekering niet afdoende. Welke verzekeringsoplossingen in dat geval passend zijn, hangt af van de locatie en van de apparaten of het gereedschap zelf. Wij bespreken graag samen met u de verschillende verzekeringsoplossingen.