Verzekeringen worden duurder

Verzekeraars hebben meer kosten onder meer door gestegen energieprijzen, loonstijgingen en hogere schadeclaims. Het kan dan ook haast niet anders of er staan u premieverhogingen te wachten. Welke verzekeringen worden naar verwachting duurder?

Autoverzekering.
Er wordt doorgaans veel energie gebruikt in garages, droogcabines en lakspuiterijen. Maar niet alleen daardoor gaan de kosten omhoog. Ook de stijging van de minimum(lonen), prijsstijgingen door de inflatie en duurdere auto-onderdelen, maken dat verzekeraars meer moeten uitkeren bij schade. Dat ziet u terug in de verzekeringspremie, die naar verwachting met gemiddeld 10 procent omhoog gaat.

Opstalverzekering.
De kosten van bouwmateriaal en bouwpersoneel zijn behoorlijk gestegen in de afgelopen tijd. Het is daardoor duurder om een huis na schade te herbouwen. En de herbouwkosten zijn leidend bij het bepalen van de premies van de opstalverzekering.  Verwacht wordt dat die met gemiddeld 15 procent omhoog gaan. De inboedelverzekering wordt niet door een dermate hoge stijging getroffen.

Zorgverzekering.
Ieder jaar weer stijgen de zorgkosten. Belangrijke aanjager daarbij is de vergrijzing, want oudere mensen hebben doorgaans meer zorg nodig. Verder stijgen de personeelskosten in de zorg en kunnen ook nieuwe behandelingen duur uitvallen. Al die kosten werken door in een duurdere zorgverzekering. Het Centraal Planbureau verwacht dat de zorgpremie in de komende vijf jaar gaat oplopen naar 175 euro per maand per persoon. Nu betalen consumenten gemiddeld 138 euro.

Lagere premies en aangepaste dekkingen
Van een kleine premieverhoging ligt u waarschijnlijk niet wakker. Maar als u honderden euro’s per jaar duurder uit bent kan dat een financiële domper zijn. Wij nemen graag al uw verzekeringen onder de loep om te bekijken of u voordeliger uit kunt zijn. We zoeken naar aanbieders met lagere premies, maar we kijken ook naar de dekking die bij u past. Misschien kunt u toe met een eenvoudigere dekking. Verder gaan we na of u niet dubbel verzekerd bent. Sommige risico’s worden namelijk door meerdere polissen afgedekt. Wij zorgen ervoor dat de dekkingen van de verschillende polissen elkaar niet overlappen.

Bent u graag op maat en voordelig verzekerd? Neem dan contact op met ons kantoor.