Inbrekers zien weer kansen

Tijdens de coronapandemie bleven we massaal thuis. Een lastige tijd voor inbrekers, want je sluipt liever niet naar binnen als de bewoners je kunnen betrappen.
Nu de lockdowns achter ons liggen, zien de inbrekers weer kansen. Zeker in deze donkere maanden met veel feestdagen hebben ze een grotere slagingskans.

Lees meer

NHG-grens gaat naar 405.000 euro

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgt u een korting op de hypotheekrente en heeft u bescherming als u na noodgedwongen verkoop uw hypotheek niet kunt aflossen.
De grens voor NHG staat nu op 355.000 euro, maar stijgt per 1 januari 2023 naar 405.000 euro. Wat betekent dat voor u?

Lees meer

Meer overstappers zorgverzekering verwacht

Naar verwachting gaan er voor 2023 aanzienlijk meer Nederlanders over te stappen naar een andere zorgverzekering.
Door de hoge inflatie, toenemende prijsverschillen en het wegvallen van collectieve kortingen denken zij met een overstap voordeliger uit te zijn.

Lees meer

Helmplicht voor snorfietsers per 2023

Na een oproep van een groep artsen heeft de Tweede Kamer besloten dat er de helmplicht gaat gelden voor alle voertuigen met een blauw kenteken, dus ook voor snorfietsen.
Vanaf 1 januari 2023 moeten bestuurders een ECE goedgekeurde helm dragen.

Lees meer

Waarom het partnerpensioen aandacht verdient

Als u bij uw werkgever pensioen opbouwt, is er vaak iets geregeld voor uw partner. Maar soms is die nabestaandenregeling er niet of valt die tegen.
Dat is misschien niet erg. Maar het is wel goed om nu uit te zoeken of en wat er wel geregeld is. Is het onvoldoende, dan kunt u maatregelen treffen.

Lees meer