Zo kiest u een inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een echte basisverzekering die vrijwel iedereen in Nederland heeft afgesloten. Begrijpelijk. Want als er bij u ingebroken wordt, of als uw bezittingen beschadigd raken door brand, storm of een overstroming, krijgt u schade vergoed. Maar tegen welk bedrag moet u uw inboedel eigenlijk verzekeren? En welke dekking past bij u?

Lees meer

Inzicht in uw financien maakt totaaladvies mogelijk

Verzekeringen, hypotheek, leningen, vermogensvorming en pensioen. Het zijn verschillende financiële regelingen, maar ze hangen wel met elkaar samen.
U heeft daarom het meest aan een advies waarbij die regelingen op elkaar afgestemd worden. Wij doen dat graag, maar moeten dan wel inzicht hebben in uw totale financiën.

Lees meer

Uw verhuizing en de hypotheek

U heeft een verhuiswens en krijgt de mogelijkheid een geweldige nieuwe woning te kopen. Gefeliciteerd! Maar wat betekent dat voor uw hypotheek?
In hoeverre kunt u uw oude voorwaarden en rente behouden? Met welke regels moet u rekening houden?

Lees meer

Zorgen over vaste lasten

Sinds enkele maanden is er in Nederland sprake van flinke prijsstijgingen. In juni bedroeg de inflatie maar liefst 8,6%. Inmiddels heeft ruim 60% van de Nederlanders de vaste lasten zien stijgen. Dat zorgt voor onrust. Nu zijn die hogere prijzen misschien nog net op te brengen. Maar wat gebeurt er als uw inkomen daalt?

Lees meer

Wanneer is uw kind aansprakelijk?

Uw kind is nog geen 18 en doet een aankoop die zijn budget ver te boven gaat. Of hij krijgt een boete wegens fietsen zonder licht.
Of hij laat de smartphone van een vriendje vallen die vervolgens de schade claimt. Is hij dan zelf aansprakelijk of draait u als ouders op voor de kosten?

Lees meer